– Jeg tror aldri jeg har sett et høyere tall enn dette noen gang, noe sted, sier FNIs administrasjonssjef Claes Lykke Ragner. – Dette er sannsynligvis både NM-gull og verdensrekord, utbryter den vanligvis svært nøkterne og nøysomme administrasjonslederen.

FNI i 2020 fikk 89,9 publikasjonspoeng. Instituttet har rapportert inn 22,9 forsker-årsverk i 2020, som gir et gjennomsnitt på 3,93 publikasjonspoeng pr. forskerårsverk.

Spolerer moroa for de andre

Også FNI-direktør Iver B. Neumann er svært fornøyd med staben sin.

–  Norge vinner noen ganger så mange medaljer i langrenn at vi bekymrer oss for om noen andre skal gidde å følge med på denne sporten. Gitt at vi nå hever oss ytterligere fra vår posisjon på toppen, blir jeg litt bekymret for at vi kan spolere moroa for alle andre også, sier Neumann med et tilfreds smil.

–  Dette er spektakulære tall. Jeg tror det vil bli svært vanskelig for andre å matche dette resultatet, sier han.

Ragner legger inn et lite forbehold:

–  Vi vet hva andre institusjoner har fått av publikasjonspoeng, men vi vet ennå ikke hvor mange årsverk de har rapportert inn, og dermed heller ikke hvor mange publiseringspoeng per forskerårsverk de hadde. Det er en teoretisk sjanse for at noen kan ha enda høyere tall enn oss, men jeg tviler.

I fjor ble denne statistikken klar i juni.