FNI's Svein Vigeland Rottem &  Harvard Belfer Center logo. Photo: Jan D. Sørensen, FNI

FNI var medarrangør i workshopen der arktiske eksperter fra hele verden gav råd til det norske lederskapet i Arktisk råd. Her snakker Rottem særlig om videreutviklingen av internasjonale klimasamarbeid og beredskapssamarbeid i nord. Brukerne av kunnskapen var også til stede, og Arktisk råd-medlemslandenes arktiske ambassadører holdt innlegg. 

- Dette blir ikke eneste gang vi samles på denne måten. Vi kommer til å følge utviklingen i rådet tett, og vil komme med ekspertuttalelser og innspill på flere ulike felter. Vi kommer til å ha lignende events i løpet av lederskapsperioden, og vil blant annet diskutere urfolksproblematikk og miljøgifter, uttaler Rottem. 

Panelet FNI-forskeren deltok i var Arctic Governance and Cooperation Through Conflict | Belfer Center for Science and International Affairs ved Belfer Center på Harvard. 

Lenge har Arktis vært et område preget av fred og internasjonalt samarbeid. Men nå fører geopolitiske spenninger til mange muligheter og utfordringer som krever internasjonalt samarbeid. 

Arctic Governance and Cooperation Through Conflict | Belfer Center for Science and International Affairs