Viviana Meixner Vásquez

Forsker
+47 97303118

E-post

vmvasquez@fni.no
Vis E-post
FORSKNINGSINTERESSER

Jeg forsker på hvordan grasrot-initiativer, spesielt lokale frøbanker, kan bidra til å forbedre bønders frø- og matsikkerhet, inntekter og ellers bidra til realiseringen av bønders rettigheter i Malawi, Nepal og Etiopia. Mine forskningsinteresser er innenfor agrobiodiversitet, bevaring og bruk av plantegenetiske ressurser for mat og landbruk, urfolks- og bønders rettigheter, og frøsystemer.

Tidligere har jeg forsket på frøsikkerhetsrespons og hvordan de påvirker frø- og matsikkerhet, inntektsgrunnlag og kvinners situasjon. Et annet interessefelt er hvordan landbruket kan tilpasse seg klimaendringer gjennom forvaltning av plantegenetiske ressurser for mat og landbruk.

Jeg har gjennomført evalueringer av landbruksprogrammer og deres effekter på matsikkerhet og langsiktig bærekraftig utvikling i Colombia. Videre har jeg evaluert frøsikkerhetsresponser i Malawi, Uganda og Somalia.

BAKGRUNN & ERFARING

Akademisk bakgrunn

  • Master i internasjonale utviklingsstudier. Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU) 2021.
  • Master i prosjektledelse. Military University Nueva Granada. Colombia 2013.
  • Bachelor of engineering i industriell økonomi. Industrial University of Santander. Colombia 2008.

 

Arbeidserfaring

  • Juniorforsker. Fridtjof Nansens Institut (2021 - d.d.)
  • Flyktninghjelpen. Aug 2020 – Nov 2021. Vurdering av utviklingen og virkningene av frøsikkerhetsresponser utviklet i Uganda og Somalia.
  • Prosjektleder. C.I Banasan S.A. Banana farmers i Santa Marta, Colombia. Mar 2016 – Aug 2016. Etablering av kommersielle plantasjer i samarbeid med lokale klyngebønder. Sikring av sertifiseringskrav for Fair Trade og Regnskog.
  • Foretningsanalytiker. Belcorp Colombia. Des 2010 – Mar 2014. Gjennomføring av statistisk analyse og analyse av markedsmuligheter. Ledelse og utvikling av innovasjonsprosjekter.
  • Prosjektkoordinator. Pan American Development Foundation. (USAID – finansierte prosjekter). Mai 2006 – Nov 2010. Gjennomføring av mat- og levebrødsprogrammer. Etablering av plantasjer (kaffe, kakao, fruktavlinger) og etablering av småbedrifter i områder tidligere berørt av intern væpnet konflikt i Colombia.

 

OTHER PUBLICATIONS

Vis mer

RELATED RESEARCH AREA(S)