Nyheter

  • FNI-forsker forfatter i FNs klimapanel

    Jørgen Wettestad på klima-bakgrunn med flyfoto over dyrket mark med vindturbiner. Foto: FNI/IPCC/Teekay

    Seniorforsker Jørgen Wettestad ved FNI er en av forfatterne når IPCC 4. april 2022 slipper rapport. Han har vært med å skrive kapittel 14, som handler om internasjonalt samarbeid og internasjonale avtaler.

  • Norge i EUs energimarked

    Kraftmaster + norsk flagg. Foto: Fré Sonneveld + Nihon Graphy on Unsplash

    Norge er ikke medlem av EU, men samarbeider tett gjennom EØS-avtalen. Men hvordan ser dette samarbeidet ut på bakkenivå? Et forskningsprosjekt ved Fridtjof Nansens Institutt undersøker norsk gjennomføring av EUs energirett.

  • FNI-forskerne om krigen i Ukraina

    Putin portrait on the background of an old, wooden door painted like the Ukrainian flag. Photo: Kremlin.ru + Tina Hartung on Unsplash

    Mange FNI-forskere jobber med fagfelter som berører Russlands invasjon i Ukraina. Les om deres betraktninger rundt de siste ukers hendelser.

  • Stortingsbesøk til Polhøgda

    Bildetekst: Storfint besøk av Stortingets Arktis-delegasjon på solfylte Polhøgda.

    Torsdag denne uka fikk FNI besøk av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid. De kom til Polhøgda for å lære mer om og diskutere geopolitiske spenninger i nord, russisk og kinesiske investeringer i shipping og LNG, samt Arktisk råd, hvor Norge skal ha formannskap om ikke så lenge.  

  • Hva kan vi vente oss i Glasgow?

    Steinar Andresen i grønne omgivelser

    Hva ligger til grunn for COP26 som starter i Glasgow i dag, og hva tror ekspertene kan komme ut av konferansen? FNI-forsker Steinar Andresen har arbeidet med internasjonalt klimasamarbeid i over tretti år. Her forklarer han COPen. 

  • Tre ferske forskere med full professorkompetanse

    Heggelund, Inderberg og Jensen på arktisk landskaps-bakgrunn

    I løpet av det siste halvannet året har FNI fått tre nye forskere med full professorkompetanse. Øystein Jensen er også blitt professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge.

FNI i media

FILTER

  • Person

  • Forskningsområde